ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπαμπ, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ' από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μεταφέρουν τις οικογένειές τους από την πόλη Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στην πόλη Ράκα, στη ντε φάκτο πρωτεύουσά τους στη Συρία.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο τα μέλη της οργάνωσης άδειασαν όλα τα κτίρια που χρησιμοποιούσαν στην Αλ Μπαμπ, όπως το αρχηγείο τους, το κτίριο όπου λειτουργούσε το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία, το αστυνομικό τμήμα της θρησκευτικής Αστυνομίας Αλ Χίσμπα, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης και τα οπλοστάσιά τους.
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το Ισλαμικό Κράτος εκκενώνει την Αλ Μπαμπ για να την παραδώσει στον τουρκικό στρατό, όπως έκανε στις 24 Αυγούστου με την πόλη Τζαραμπλούς.
“Μπορεί να δει κανείς δεκάδες οχήματα, φορτωμένα με γυναίκες και παιδιά, που είναι οι οικογένειες των τζιχαντιστών, να εγκαταλείπουν την πόλη με κατεύθυνση προς τη Ράκα”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Νασίμ Μπαμπί μιλώντας στο ARA News.
Από την πόλη φυγαδεύονται και οι οικογένειες των ξένων τζιχαντιστών.
Να σημειωθεί εδώ ότι το Σάββατο οι Τούρκοι ανακοίνωσαν, στα πλαίσια της στρατιωτικής επιχείρισης – εισβολής “Ασπίδα του Ευφράτη”, ότι θα κινηθούν προς την Αλ Μπαμπ (διαβάστε εδώ).
Η πόλη Αλ Μπαμπ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 14 Οκτωβρίου 2014.
Η Αλ Μπαμπ είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για τους Κούρδους όσο και για τις τουρκικές δυνάμεις. Με τον έλεγχό της ο Κούρδοι ενώνουν τα εδάφη τους ανατολικά στη Μανμπίτζ και δυτικά στην Αφρίν, σε μια ενιαία ζώνη στη βόρεια Συρία. Εάν την καταλάβουν οι Τούρκοι τότε μπαίνουν σφήνα στα κουρδικά εδάφη και στους σχεδιασμούς για τη δημιουργία κουρδικού διαδρόμου στη βόρεια Συρία.
Πολεμικός χάρτης βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με πράσινο έντονο χρώμα η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), με κόκκινο οι κυβερνητικές δυνάμεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με ανοιχτό πράσινο η τουρκική εισβολή “Ασπίδα του Ευφράτη”.























































