ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι πυρπόλησαν τυπογραφείο του ISIS στη Μοσούλη

Άγνωστοι πυρπόλησαν τυπογραφείο του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ομάδα αγνώστων ενόπλων ανδρών επιτέθηκε σε ένα τυπογραφείο στη Μοσούλη και αφού σκότωσε τους τζιχαντιστές φρουρούς το παρέδωσε στις φλόγες.

Σύμφωνα με το IraqiNews, το συγκεκριμένο τυπογραφείο χρησιμοποιούνταν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για να διαδίδει σε έντυπα την προπαγάνδα του.

Η επιδρομή και η πυρπόληση του τυπογραφείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολλών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα άγνωστοι ένοπλοι μέσα στη Μοσούλη σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν οι επιδρομείς είναι ντόπιοι που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές ή ιρακινές ειδικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει στην πόλη.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Από τους 2 εκ. περίπου κατοίκους της, οι 500.000 -κυρίως Ασσύριοι και Κούρδοι- την εγκατέλειψαν πριν η πόλη πέσει και κατέφυγαν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία στέλνει στην Υεμένη Σύρους μισθοφόρους νεοθωμανούς τζιχαντιστές

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

DW: Το σκάνδαλο των funds πιέζει τον Ερντογάν

Το Ιράν διέκοψε τη χρηματοδότηση της Χαμάς επειδή δεν κατάφερε εξέγερση στη Δυτ. Όχθη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr