Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι πυρπόλησαν τυπογραφείο του ISIS στη Μοσούλη

Άγνωστοι πυρπόλησαν τυπογραφείο του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ομάδα αγνώστων ενόπλων ανδρών επιτέθηκε σε ένα τυπογραφείο στη Μοσούλη και αφού σκότωσε τους τζιχαντιστές φρουρούς το παρέδωσε στις φλόγες.

Σύμφωνα με το IraqiNews, το συγκεκριμένο τυπογραφείο χρησιμοποιούνταν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για να διαδίδει σε έντυπα την προπαγάνδα του.

Η επιδρομή και η πυρπόληση του τυπογραφείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολλών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα άγνωστοι ένοπλοι μέσα στη Μοσούλη σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν οι επιδρομείς είναι ντόπιοι που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές ή ιρακινές ειδικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει στην πόλη.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Από τους 2 εκ. περίπου κατοίκους της, οι 500.000 -κυρίως Ασσύριοι και Κούρδοι- την εγκατέλειψαν πριν η πόλη πέσει και κατέφυγαν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr