Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε από βομβαρδισμό “κολλητός” συνεργάτης του Μπαγκντάντι

Σκοτώθηκε από βομβαρδισμό “κολλητός” συνεργάτης του Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιφανής ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκε από συμμαχικό βομβαρδισμό το Σάββατο στα περίχωρα της Μοσούλης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιρακινά Μέσα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολεμικά αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού χτύπησαν κονβόι τζιχαντιστών κοντά στη Μοσούλη σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς συμπεριλαμβανομένου και του τζιχαντιστή οπλαρχηγού Αμπού Ομάρ.

Ο Αμπού Ομάρ, με καταγωγή από την πόλη Αλ Σαμάρα στην επαρχία Σαλαχαντίν, θεωρείται ένας από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του “χαλίφη” των τρομοκρατών, του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Στα καθήκοντά του ήταν η φύλαξη των αιχμαλώτων, κάτι σαν αρχιδεσμοφύλακας της οργάνωσης.

Τους τελευταίους μήνες το Ισλαμικό Κράτος δεν χάνει μόνο εδάφη στο Ιράκ. Δεκάδες κορυφαία στελέχη του έχουν εντοπιστεί και σκοτωθεί κυρίως από αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Ένα εκτενές δίκτυο πληροφοριοδοτών στα εδάφη που ελέγχουν οι τρομοκράτες ειδοποιεί για το που βρίσκονται οι αρχηγοί του ISIS.

Αυτός είναι κι ο λόγος που οι τζιχαντιστές σκοτώνουν με την κατηγορία της κατασκοπείας όποιον υποπτευτούν έστω και στο ελάχιστο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr