ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάμε για κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων

Πάμε για κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tο σχέδιο πρότασης της επιτροπής υπό τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο, το οποίο σχεδιάζεται να εφαρμοστεί στα σχολεία με χρονικό ορίζοντα την επόμενη τριετία, παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το νέο πόρισμα της επιτροπής που παραδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Παιδείας παραθέτει τη νέα δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναλύει το Λύκειο των δύο τάξεων, που ακολουθεί το τετρατάξιο Γυμνάσιο.

Οι αλλαγές

Μεταξύ των αλλαγών που θα γίνουν, καθώς το πόρισμα έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία, περιλαμβάνονται οι εξής:

Το Λύκειο θα εκδίδει μόνο «εθνικό απολυτήριο» ή «πιστοποιητικό σπουδών». Δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό.

Για την εισαγωγή φοιτητών, ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων και το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο».

Κάθε μαθητής θα παρακολουθεί συνολικά έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε δύο επίπεδα (βασικό και υψηλό).

Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται συγγραφή διπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής και σε προγράμματα Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς.

Πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρεσβευτής Πνινάτ Γιανάι για 28η Οκτωβρίου: «Το Ισραήλ αποτίει φόρο τιμής στο σθένος του Ελληνικού Λαού»

Χάρης Δούκας για Γκράβα: «Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο μόνο όταν διασφαλιστεί η ασφάλειά τους»

Πόρισμα ΤΕΕ για Γκράβα: Τι καταγγέλλει ο Χάρης Δούκας για την ενημέρωση του Δήμου

Κλειστά τα σχολεία στην Γκράβα: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα μέχρι νεοτέρας

Μαλαισία: Στροφή προς τη θεοκρατία με πρόσχημα την «ηθική ανάπτυξη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr