ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όχι της Βρετανίας σε Ευρωστρατό – “Υπονομεύει” το ΝΑΤΟ

Όχι της Βρετανίας σε Ευρωστρατό – “Υπονομεύει” το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να μπλοκάρει, για όσο διάστημα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία Ευρωστρατού, καθώς κατά την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης, μια τέτοια δομή θα υπονόμευε την ισχύ του NATO.

Τη σχετική θέση επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Φάλον, από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, συμπληρώνοντας ότι ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) θα πρέπει να παραμείνει ο θεμέλιος λίθος τόσο της ευρωπαϊκής, όσο και της βρετανικής ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρικτής της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μια τέτοια δομή θα συμπλήρωνε το NATO και δεν θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά προς τον οργανισμό.

Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την πλευρά του, είχε δηλώσει ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν θα έχει το δικαίωμα του βέτο σε μια τέτοια απόφαση, λόγω του ότι θα βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης από την Ένωση των 28 χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Το τελεσίγραφο Τραμπ φέρνει «ξεκλείδωμα» αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη – Ο φόβος για τον χειμώνα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

ΚΕΕΕ προς Βρυξέλλες για κανονισμό PPWR: Δε θα αφήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επωμιστούν το κόστος μιας ανεφάρμοστης ευρωπαϊκής πολιτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr