ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στήνει έξι γραμμές άμυνας στη Μοσούλη – Θα γίνει σφαγή

Το Ισλαμικό Κράτος στήνει έξι γραμμές άμυνας στη Μοσούλη – Θα γίνει σφαγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που βρίσκονται “ταμπουρωμένοι” στη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, κατασκευάζουν έξι αμυντικές γραμμές στην πόλη για να αντέξουν την επικείμενη πολιορκία τους από τις ιρακινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ιρακινή ιστοσελίδα Al Sumaria, στις έξι αυτές γραμμές άμυνας το Ισλαμικό Κράτος θα τοποθετήσει εκτός από τζιχαντιστές-στρατιώτες και αποφασισμένους βομβιστές αυτοκτονίας όπως και οχήματα βόμβες.

Το Ισλαμικό Κράτος, γράφει το Al Sumaria, χτίζει δύο γραμμές άμυνας στη δυτική ακτή του ποταμού Τίγρη και τέσσερις στην ανατολική. Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη και ουσιαστικά είναι δύο διαφορετικές πόλεις.

Την Κυριακή επίσης έγινε γνωστό ότι στην πολιορκία της Μοσούλης θα συμμετάσχει και η ιρακινή σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, τον Ιούνιο του 2014, είχε περισσότερους από 2 εκ. κατοίκους.

Ο τρόπος που οι τζιχαντιστές οχυρώνουν την πόλη φανερώνει ότι προετοιμάζονται για πρωτοφανές λουτρό αίματος.

Συντηρητικοί υπολογισμοί αναφέρουν ότι στη Μοσούλη βρίσκονται σχεδόν 10.000 ένοπλοι τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συγκρότησαν «ελίτ» ιρακινούς σιιτικούς πυρήνες για να επιτεθούν σε γείτονες του Κόλπου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr