Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επέλαση Κινέζων μεγιστάνων στο Χόλιγουντ

Επέλαση Κινέζων μεγιστάνων στο Χόλιγουντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Χόλιγουντ,

Το Χόλιγουντ έγινε ο νέος στόχος των κινέζων μεγιστάνων, οι οποίοι αγοράζουν κινηματογραφικά στούντιο και υπογράφουν εταιρικές συμφωνίες, την ώρα που το Πεκίνο φιλοδοξεί να επεκτείνει την πολιτιστική επιρροή του και να ενισχύσει την κινηματογραφική τεχνογνωσία του.

Eπένδυση στην εταιρία Amblin Partners του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, του κινέζου εκατομμυριούχου Τζακ Μα, άρχισε να επενδύει στην εταιρία Amblin Partners του Στίβεν Σπίλμπεργκ ώστε να έχει τη συμπαραγωγή ταινιών που προορίζονται για την κινεζική αγορά, η οποία ευημερεί.

Η Amblin, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλαμβάνει τα στούντιο DreamWorks, έκανε την παραγωγή της παιδικής ταινίας “Big Friendly Giant” (“Ο ΜΦΓ: Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας”), που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ.

Ωστόσο οι μεγαλύτερες συμφωνίες μονογράφηκαν από την Wanda, κοινοπραξία που ίδρυσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο Ουάνγκ Τζιαλίν, ένας πρώην στρατιωτικός που είναι γνωστό ότι επωφελήθηκε από τις μεγάλες πολιτικές του διασυνδέσεις.

Ο όμιλός του, που αρχικά ειδικεύτηκε στην αγορά ακινήτων, φιλοδοξεί να γίνει ένας κολοσσός στην τομέα της ψυχαγωγίας. Κατέβαλε 3,5 δισεκ. δολάρια στην αρχή της χρονιάς για να αποκτήσει το στούντιο Legendary Entertainment (“Jurassic World”, “Batman”, “Godzilla”).

Τον Ιούλιο, ο αμερικανικός Τύπος είχε γράψει ότι όμιλος του Ουάνγκ ήταν σε διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσει μεγάλη συμμετοχή στην Paramount Pictures. Τελικά, τον Σεπτέμβριο, η Wanda υπέγραψε “στρατηγική συμφωνία” με τη Sony Pictures για να επενδύσει σε φιλμ όπου η Wanda “θα δώσει έμφαση στο κινεζικό στοιχείο”.

Ο κινεζικός κολοσσός είναι επίσης σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρίας παραγωγής των αμερικανικών βραβείων Χρυσές Σφαίρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε διαθεσιμότητα ο Έλληνας σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας – Κακουργηματική δίωξη

Έλληνας Σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας – Τι ομολόγησε

Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη για κατασκοπεία – Διακινούσε ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην Κίνα

Ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-Ινδίας «ανάχωμα» στους υψηλούς δασμούς του Τραμπ

Κινέζος στρατηγός -κολλητός του Σι Τζινπίνγκ- κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr