ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,


















































Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου - Τι προβλέπει η τροπολογία
Η EuroLeague, ο Παναθηναϊκός και ο «άσος στο μανίκι» του Σιλβέν Φρανσίσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, αυτόνομης επικράτειας στο βόρειο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, ξεκαθάρισε ότι τα εδάφη τα οποία θέτουν υπό τον έλεγχό τους οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις (Πεσμεργκά) διώχνοντας το Ισλαμικό Κράτος δεν θα επιστραφούν στον έλεγχο της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ, η οποία εδρεύει στη Βαγδάτη.
Το Ιρακινό Κουρδιστάν (ή αλλιώς νότιο Κουρδιστάν), η μόνη εκ των τεσσάρων περιοχών του Κουρδιστάν (που εκτείνεται σε εδάφη της Τουρκίας, του Ιράκ, της Συρίας και του Ιράν) η οποία έχει αναγνωρισμένη διεθνώς αυτοκυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις, έχει ήδη επεκτείνει τον έλεγχό του και εκτός των εδαφών που του παρέχει το ιρακινό σύνταγμα, καταλαμβάνοντας και περιοχές που κατοικούνται από ιρακινούς Άραβες πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Η κυβέρνηση της αυτόνομης κουρδικής περιφέρειας έχει πολλάκις εκφράσει τη σκέψη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για πλήρη ανεξαρτητοποίηση, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε σχετική κίνηση.























































