ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λέγκα του Βορρά, Ματέο Ρέντσι, Μεταρρυθμιστές, Συνταγματικό Δικαστήριο,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε μέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που ενέκρινε η κυβέρνηση Ρέντσι.
Συγκεκριμένα μετά από προσφυγή της περιφέρειας Βένετο, το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης θα μπορούν να απολύονται μόνον αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των περιφερειών. Το ίδιο ισχύει και για καίριες παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες με εκτεταμένη παρουσία στις περιφέρειες της χώρας, και εταιρίες με κρατική και δημοτική συμμετοχή.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ουσιαστικά υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ζητείται απλώς η γνώμη των περιφερειών, αλλά η συναίνεσή τους.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Τζάια, της Λέγκας του Βορρά, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορική δικαστική απόφαση, η οποία πλήττει τον συγκεντρωτισμό της κυβέρνησης της Ρώμης».
«Είμαστε περικυκλωμένοι από μια ασφυκτική γραφειοκρατία, πρέπει να εγκριθεί η μεταρρύθμιση που προβλέπει τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών» σχολίασε, από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.























































