ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λέγκα του Βορρά, Ματέο Ρέντσι, Μεταρρυθμιστές, Συνταγματικό Δικαστήριο,


















































Ο φόβος των ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό - «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες
Το ανέγγιχτο «Όρος Αξίνα» στο Ιράν - Τι κρύβεται στο πιο βαθύ καταφύγιο; Πυρηνικά ή χρυσάφι;
Δημοσκόπηση MRB: Όχι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη - Στο 22,5% η ΝΔ - Στο 23,2% ο Τσίπρας - Σαρωτική εμπιστοσύνη
Δημοσκόπηση Pulse (ΣΚΑΪ): Πτώση για ΝΔ στο 24% - Ανεβαίνει ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε μέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που ενέκρινε η κυβέρνηση Ρέντσι.
Συγκεκριμένα μετά από προσφυγή της περιφέρειας Βένετο, το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης θα μπορούν να απολύονται μόνον αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των περιφερειών. Το ίδιο ισχύει και για καίριες παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες με εκτεταμένη παρουσία στις περιφέρειες της χώρας, και εταιρίες με κρατική και δημοτική συμμετοχή.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ουσιαστικά υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ζητείται απλώς η γνώμη των περιφερειών, αλλά η συναίνεσή τους.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Τζάια, της Λέγκας του Βορρά, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορική δικαστική απόφαση, η οποία πλήττει τον συγκεντρωτισμό της κυβέρνησης της Ρώμης».
«Είμαστε περικυκλωμένοι από μια ασφυκτική γραφειοκρατία, πρέπει να εγκριθεί η μεταρρύθμιση που προβλέπει τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών» σχολίασε, από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.























































