ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια δημοσιογράφος της ΕΡΤ “έφυγε” από τη ζωή

Ποια δημοσιογράφος της ΕΡΤ  “έφυγε” από τη ζωή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσια Τηλεόραση, Δημοσιογράφοι, ΕΡΤ,

Μια ακόμη απώλεια μετρά ο δημοσιογραφικός κόσμος αφού η Ντίκη Μακαρίου, για χρόνια επικεφαλής των διεθνών ειδήσεων στην ΕΡΤ, έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια.

Ποια ήταν η Ντίκη Μακαρίου

Η Ντίκη Μακαρίου, γεννήθηκε στην Αθήνα, στην πόλη όπως έλεγε η ίδια των γραμμάτων και των τεχνών. Εργάστηκε ως προϊσταμένη του τμήματος διεθνών ειδήσεων, της τότε ΝΕΤ, στην περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στο Ιράκ. Ασχολήθηκε επίσης με θέματα υγείας, ως υπεύθυνη του τομέα δημοσιότητας, στο κοινωφελές Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και δίδαξε δημοσιογραφία ως επιστημονική συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε με μεγάλη θλίψη το θάνατο της δημοσιογράφου Ευρυδίκης (Ντίκη) Μακαρίου.

Η Ντίκη Μακαρίου μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών της γράφτηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Κολλεγίου και συνέχισε στη Σχολή Ξεναγών και στη έπειτα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1984 προσελήφθη στην ΕΡΤ, μετά από διαγωνισμό. Ακολούθησε η πορεία της στη δημοσιογραφία στα δελτία ειδήσεων, και στις εκπομπές «Κυριακάτικα», «Εδώ και σήμερα», «Υγεία για όλους», «Τρεις στον αέρα», «Σελίδες του Σαββάτου».

Μετά την απόκτηση Master στο City University του Λονδίνου, υπηρέτησε ως προϊσταμένη του τμήματος διεθνών ειδήσεων, της τότε ΝΕΤ, στην περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στο Ιράκ . Ασχολήθηκε επίσης με θέματα υγείας, ως υπεύθυνη του τομέα δημοσιότητας, στο κοινωφελές Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και δίδαξε δημοσιογραφία ως επιστημονική συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η κηδεία της Ντίκης Μακαρίου θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Κατάρ διοχετεύει εκατομμύρια για να διαμορφώσει τις απόψεις των νεαρών Αμερικανών για το Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας με Ελληνοαυστραλούς δημοσιογράφους: «Διαπίστωσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δύναμη, τη ζωντάνια και τη δυναμική του Ελληνισμού της Αυστραλίας»

Αζερμπαϊτζανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Ριζά Αγκαλί: «Είμαστε στο πλευρό του ιρανικού λαού, αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλης της Ισλαμικής Ούμα»

Ηράκλειο: Η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη, η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της

Ιράν: Η εφημερίδα «όργανο» του καθεστώτος ΑΠΑΙΤΕΙ ο Τραμπ να δικαστεί στην Τεχεράνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr