ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Κίνα, Κορεατική Χερσόνησος, Πεκίνο,


















































Ο Βαλέριος Αλεξέγεφ ομολόγησε το μένος της Εκκλησίας της Ρωσίας για τους Έλληνες - Ο ρόλος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» - Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία
Ο Τραμπ εξετάζει την επανάληψη πολέμου πλήρους κλίμακας με το Ιράν
Σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας: Στο χειρότερο σημείο έντασης των τελευταίων ετών μετά τον «τορπιλισμό» της επιχείρησης του Τραμπ στο Ορμούζ από
Αλέξης Τσίπρας: «Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια της Βάγιας Νέστωρα» - «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Η Κίνα θα πρέπει να είναι ευγνώμων στη Βόρεια Κορέα για την προστασία που της παρείχε κατά τον πόλεμο του 1950-1953 και δεν θα πρέπει να εξαντλήσει την υπομονή της”, ανέφερε σε σχόλιό του το Κεντρικό Κορεατικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όργανο του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια σπάνια εκδήλωση δυσαρέσκειας της Πιονγκγιάνγκ προς το Πεκίνο.
Η Βόρεια Κορέα απείλησε την Κίνα με «σοβαρές επιπτώσεις» στις σχέσεις των δύο χωρών.
Η κινέζικη εφημερίδα Global Times απάντησαν ότι, σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ανάπτυξης όπλων, η Βόρεια Κορέα είναι δέσμια κάποιας «παράλογης “λογικής”».
Σημειώνεται ότι Κίνα και Βόρεια Κορέα διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς από την περίοδο του εμφύλιου πολέμου στην Κορέα, όταν ο Μάο Τσε Τουνγκ είχε στείλει εκατομμύρια Κινέζους εθελοντές να πολεμήσουν στο πλευρό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορεάς ενάντια στη Νότια Κορέα και τους δυτικούς συμμάχους της.
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι Κινέζοι εκφράζουν, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σκεπτικισμό για το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.
Συνήθως τα βορειοκορεατικά μέσα εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, ωστόσο είναι σπάνιο να καταφερθούν κατά της Κίνας.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο κατηγόρησε τη Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου και τους Global Times ότι «χορεύουν στον ρυθμό που παίζουν οι ΗΠΑ».
Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τους Κινέζους ότι η πρότασή τους προς την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα είναι εκδήλωση «σωβινισμού μεγάλης δύναμης».
«Η ΛΔ της Κορεάς δεν θα ικετέψει ποτέ για τη διατήρηση της φιλίας με την Κίνα, ρισκάροντας το πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποίο είναι τόσο σημαντικό όσο η ίδια της η ύπαρξη», ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο.























































