ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας προσέφυγε η Wikipedia

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας προσέφυγε η Wikipedia
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia προσέφυγε στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να εμποδίζεται η πρόσβαση στον ιστότοπό της στην Τουρκία.

Η υπόθεση έχει εγείρει ανησυχίες για την ελευθερία του λόγου στην Τουρκία.

Η επιτροπή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι η πρόσβαση στη Βικιπαίδεια από την Τουρκία πλέον έχει αποκλειστεί, επικαλούμενη νόμο που της επιτρέπει να εμποδίζει την προσπέλαση ιστοτόπων που θεωρείται ότι εγείρουν απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Ο αποκλεισμός του ιστοτόπου οφείλεται σε δύο λήμματα της Βικιπαίδειας τα οποία κάνουν λόγο περί δεσμών της Τουρκίας με ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, εξήγησαν τουρκικά ΜΜΕ. Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών υποστήριξε ότι η Βικιπαίδεια διεξήγε μια «εκστρατεία κατασυκοφάντησης» της χώρας επειδή ορισμένα λήμματά της υποστήριζαν ότι η Άγκυρα συντόνισε τη δράση της με αυτή εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Τουρκικό εφετείο απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει το Wikimedia Foundation, το οποίο διαχειρίζεται τη Βικιπαίδεια, εναντίον του αποκλεισμού, επιχειρηματολογώντας πως παρότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδες δικαίωμα, μπορεί να περιορίζεται σε υποθέσεις όπου υπάρχει «ανάγκη για ρύθμιση».

Το Wikimedia Foundation ζητεί από την τουρκική κυβέρνηση να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβαση στον ιστότοπό της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Το Ισραήλ φοβάται ότι η ανασυγκρότηση του συριακού στρατού μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περιφερειακή δύναμη

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr