ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Πτωχεύσεις, Ράνια Αντωνοπούλου, Σταύρος Κοντονής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Εργασίας,


















































«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κυβερνητικό σχέδιο υπάρχει στα σκαριά να αναλάβουν εργαζόμενοι επιχειρήσεις υπό πτώχευση.Πιο συγκεκριμένα, η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία υπό πτώχευση, πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, της Ρ. Αντωνοπούλου, του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούση, του συντονιστή του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. Δ. Κοντοφάκα, του συντονιστή του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. Γ. Ευσταθόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των αρμόδιων υπουργείων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή των Υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης η οποία θα ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε προ-πτωχευτικό ή πτωχευτικό στάδιο, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινωνικών-συνεταιριστικών εγχειρημάτων να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην ενίσχυση της απασχόλησης, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αναπτυχθεί διάλογος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μέσω της τεχνικής βοήθειας εξετάζεται η ευρωπαϊκή εμπειρία και οι πρακτικές που ισχύουν σε διάφορες χώρες.
Ο στόχος που τέθηκε είναι οι προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους ώστε από τις αρχές του 2018 να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.























































