Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα μετά από επτά χρόνια μιζέριας επανακάμπτει

Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα μετά από επτά χρόνια μιζέριας επανακάμπτει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από επτά χρόνια διαρκούς μιζέριας, η Ελλάδα επιτέλους επανακάμπτει» τονίζει στην έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Το άρθρο έχει τίτλο: «Κάτι περισσότερο από Ακρόπολη και μουσακά. Το καλοκαίρι του 2017 δεν περιστρέφονται πλέον όλα γύρω από την κρίση στην Ελλάδα.

Μετά από επτά χρόνια διαρκούς μιζέριας, η χώρα επιτέλους επανακάμπτει. Η οικονομία αναπτύσσεται και ο τουρισμός ανθεί».

Το δημοσίευμα ξεκινά με αναφορά στην προσπάθεια τριών νέων Ελλήνων να δημιουργήσουν από το 2013 μια επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, με τη μορφή νεοπαγούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και κεντρικό στόχο των ιδρυτών της να ξεφύγουν από το φάσμα της ανεργίας.

Η επιχείρηση αποσκοπεί στην προσέλκυση καλύτερου τουρισμού και την προσφορά υπηρεσιών σε επισκέπτες που δεν θέλουν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, καθώς όπως επισημαίνει ο ένας από τους τρεις ιδρυτές και ιδιοκτήτες «είναι όντως άδικο όταν ο κόσμος έρχεται στην Ελλάδα να σκέφτεται, την Ακρόπολη, την χωριάτικη σαλάτα και το μουσακά, σαν να μην υπάρχει κάτι άλλο».

Ακολουθεί αναφορά του συντάκτη στις αυξημένες αφίξεις τουριστών το καλοκαίρι του 2017 που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν μέχρι το τέλος της σεζόν το αριθμό ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων.

Όπως επισημαίνεται, μετά από επτά χρόνια διαρκούς οικονομικής κρίσης, η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει, ενώ για δεύτερο τρίμηνο κατά σειρά η οικονομία καταγράφει αναπτυξιακό ρυθμό που έως το τέλος του 2017 θα μπορούσε να δώσει πρόσθετα 2%.

Επιπρόσθετα, τονίζεται η θετική συγκυρία, λόγω των εξελίξεων σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία που δεν προσελκύουν πλέον τουρίστες εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί, με την Ελλάδα αντίθετα να θεωρείται ακόμη ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός.

Παρατίθενται στη συνέχεια στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού για τη ραγδαία αύξηση αφίξεων κινέζων τουριστών στη χώρα, καθώς το 2015 ταξίδεψαν στην Ελλάδα 20.000 Κινέζοι, ενώ φέτος ο αριθμός τους αναμένεται ότι θα υπερβεί τις 200.000, κάτι που αποδίδεται στην εντατικοποίηση της κινεζικής επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και στη στενότερη διμερή συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Έλενα Κουντουρά στόχος της Ελλάδας είναι ο τουρισμός στη χώρα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Γερμανικός Τύπος: Το ελληνικό καλοκαίρι μακριά από τον μαζικό τουρισμό

RND: Πολύ νωρίς για να ξεγράψουμε τον Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr