ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων προς το βόρειο Ιράκ ετοιμάζει η Τουρκία

Κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων προς το βόρειο Ιράκ ετοιμάζει η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία θα κλείσει σταδιακά τα συνοριακά περάσματα προς το βόρειο Ιράκ σε συντονισμό με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση, απαντώντας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ημιαυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναμένεται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη την Κυριακή προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιρακινό ομόλογό του, Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου πρόεδρου είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει λάβει αίτημα από τις ΗΠΑ για την επίλυση της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών, μετά τη σύλληψη ενός εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ακόμη ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν είναι επαρκής και πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη κρίση με την έκδοση βίζας δεν είναι περίπλοκη και «θα μπορούσε να επιλυθεί μέσα σε μία ημέρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo για το καλώδιο

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Διπλωματική γκάφα από την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Ηλεκτρικό καλώδιο 22 δισ. ευρώ συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Ευρώπη παρακάμπτοντας την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr