ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συνέλαβε κι άλλους πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ως «γκιουλενιστές»

Ο Ερντογάν συνέλαβε κι άλλους πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ως «γκιουλενιστές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμα δώδεκα πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας συνελήφθησαν την Πέμπτη κατηγορούμενοι για σχέσεις με το υποτιθέμενο δίκτυο υποστηρικτών του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των πολλών συλλήψεων πιλότων στην Τουρκία, δεν υπάρχουν αρκετοί για να πετάξουν τα πολεμικά της αεροπλάνα και έτσι μένουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Υπενθυμίζουμε ότι το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ως τον εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι ισλαμιστές έχουν συλλάβει ή αποστρατεύσει συνολικά 130 Τούρκους στρατηγούς και ναυάρχους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορείται από την αντιπολίτευσή της ότι μετατρέπει ταχύτατα τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ισλαμιστικό στρατό.

Συνολικά 22.920 Τούρκοι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν διώξεις αν και στο πραξικόπημα λέγεται ότι συμμετείχαν 8.651.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, η ισλαμιστική κυβέρνηση θεωρεί ύποπτους περίπου 90.000 Τούρκους που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «καθαρίζει» τον τουρκικό στρατό από τους πολιτικούς του αντιπάλους, η κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να προκαλέσει εμπόλεμη ατμόσφαιρα -ψυχροπολεμική- με την Ελλάδα, κατηγορώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «φοβάται» τους Έλληνες και τους άφησε να καταλάβουν στρατιωτικά τουρκικά νησιά στο Αιγαίο.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι κεμαλιστές με αυτή τη ρητορική επιδιώκουν να πλήξουν το πατριωτικό προφίλ του Τούρκου Προέδρου και να τον εμπλέξουν σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα που θα καταλήξει στην πτώση του.

Αυτό όμως που διαφεύγει στους κεμαλικούς είναι ότι ένας πόλεμος με την Ελλάδα θα είναι ολοκληρωτικός, πιθανότητα θα εμπλακούν Κούρδοι και Αρμένιοι στο πλευρό των Ελλήνων, ίσως να συνδράμουν με κάποιο τρόπο οι Ισραηλινοί, ενώ ο αιγυπτιακός στόλος είναι έτοιμος να ναυμαχήσει ως σύμμαχος του ελληνικού.

Υπό αυτό τον συσχετισμό δυνάμεων η Τουρκία θα συντριβεί ολοσχερώς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ράπισμα ΕΛ.Α.Σ. στον -πρώην ΠΑΣΟΚο-ΥΠΕΞ του Μητσοτάκη- Γεραπετρίτη του κατευνασμού: Σταμάτα να λες ψέματα για να συγκαλύψεις τις αποτυχίες σας! Όλες οι απαντήσεις

Η «γαλοπούλα» Χακάν Φιντάν τρέμει το Ισραήλ – Ο φοβισμένος τουρκεμένος Κούρδος γλείφει εκεί που έφτυνε

Αλέξης Τσίπρας: Αναβάθμισα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε πλαίσιο αμοιβαίου οφέλους – Ποιους ηγέτες εκτιμά ο απρόβλεπτος Τραμπ

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με κατηγορούσε για «τραμπισμό» – Αδυνατεί να ποντίσει καλώδιο στην Κάσο και η Τουρκία παίρνει F-16, F-35, Eurofighter, κινητήρες – «Εθνική ήττα» ο υποτακτικός Μητσοτάκης – Τσίπρας: Εγώ ΔΕΝ έδωσα

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για την τύχη των ρωσικών πυραύλων S-400

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr