Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Τσίπρας μεταξύ σοσιαλιστών και αριστεριστών

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Τσίπρας μεταξύ σοσιαλιστών και αριστεριστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε ρόλο πυροσβέστη αλλά και τροχονόμου συνάμα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έκκληση τόσο προς τους σοσιαλιστές όσο και προς τους αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσουν τους τόνους και να επιδείξουν την απαιτούμενη ενωτική διάθεση, ώστε να είναι το κόμμα έτοιμο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και εκλογικές αναμετρήσεις σύντομα, όπως επεσήμανε μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τον κίνδυνο να πάει χαμένη η μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και μάλιστα έκανε αναφορά στο παράδειγμα της ΕΔΑ.

Δείχνοντας αρκετά ενοχλημένος από τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την έντονη διάθεση για κριτική από πολλές πλευρές, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων. Προφανώς βάζει στην ίδια ζυγαριά εκείνους που εκφράζουν (όλοι μαζί αθροιστικά) το 3-4% με εκείνους που πήγαν το κόμμα στο 26%.

Προέβλεψε και πάλι εκλογές για το ερχόμενο φθινόπωρο και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της προγραμματικής προετοιμασίας του κόμματος.

Για το επίμαχο θέμα της στρατηγικής των συνεργασιών, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας Δημοκρατικής, Προοδευτικής και Ριζοσπαστικής συμμαχίας, που θα έχει στόχο να κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Το πώς όμως θα συμμαχήσει ο δημοκρατικός πατριωτικός λαός με τις εθνομηδενιστικές γκρούπες, που αρνούνται σθεναρά την ελληνικότητα και καθυβρίζουν ως “διεφθαρμένο” το 45% του ελληνικού λαού που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, μάλλον τους το κρατάει ως κίντερ έκπληξη. Όπως και το πώς θα ανοίξουν οι οργανώσεις στην κοινωνική πλειοψηφία, οι οποίες μένουν “ερμητικά” κλειστές από τους αριστεριστές με το φόβο “μην τους πάρουν το κόμμα οι πρώην ΠΑΣΟΚοι”…

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την αποτροπή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Για την εσωκομματική ανασυγκρότηση προανήγγειλε εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και προϊδέασε για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της κομματικής ιεραρχίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...