ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μετά από ερώτηση Φαραντούρη η Κάγια Κάλας καταδίκασε τις τουρκικές «μαγκιές» στις θάλασσές μας
Το Ιράν σταμάτησε τη διέλευση δεξαμενοπλοίων από το Ορμούζ λόγω της «παραβίασης» της συμφωνίας εκεχειρίας από το Ισραήλ
Μήνυση κατά του προέδρου της ΕνΔΕ Χρ. Σεβαστίδη προανήγγειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο Νίκος Δένδιας στη «μήτρα» των ελληνικών ντρόουν: Μπορούμε να κατασκευάζουμε 4.000 drones τον χρόνο - «Και θα συνεχίσουμε να
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα συζητήσει με τον Ρούτε την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τον πραγματικό κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε να τερματιστούν χωρίς μια συμφωνία”, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.
«Τους επόμενους μήνες των διαπραγματεύσεων, το βασικό σημείο είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία αποχώρησης. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί και, για να είμαι σαφής, όχι μόνο λόγω των συνόρων στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιρλανδία.
«Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της μη επίτευξης μιας συμφωνίας. Δεν είναι η δική μου εναλλακτική επιλογή».
Νωρίτερα, ο Μπαρνιέ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο μπορούν να συμφωνήσουν στη σωστή λύση προκειμένου να αποτρέψουν την επιστροφή ενός σκληρού συνόρου μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
«Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί με την ενότητα των 27 της ΕΕ και μια εποικοδομητική στάση και στις δύο πλευρές, θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε τη σωστή λύση για να αποφύγουμε ένα σκληρό σύνορο και να διατηρήσουμε τη συνεργασία βορρά-νότου με όλη της την ποικιλομορφία», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε ομιλία του στο Ντάνταλκ.
«Μια συμφωνία για μια συντεταγμένη αποχώρηση, περιλαμβανομένης και της (συμφωνίας) ‘δικλείδας ασφαλείας’ για την Ιρλανδία θα ανοίξει το δρόμο για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για μια ευρύτερη συνεργασία για το μέλλον».























































