ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλλο δρόμο τραβάει ο Σαλβίνι: Λέμε όχι σε παραπομπή Ματαρέλα για «εσχάτη προδοσία»

Άλλο δρόμο τραβάει ο Σαλβίνι: Λέμε όχι σε παραπομπή Ματαρέλα για «εσχάτη προδοσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απορρίπτει o ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, τη συζήτηση περί παραπομπής του προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα, για εσχάτη προδοσία και επισημαίνει ότι θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Κάποια πράγματα δεν γίνονται εν θερμώ… δεν θέλω να συζητήσω για παραπομπή» είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

Σημείωσε ότι από τη στιγμή που η Λέγκα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή «πρέπει να δόυμε εάν μπορεί να αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι την παραπομπή του πρόεδρου για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, μετά την απόφαση του Σέρτζιο Ματαρέλα να απορρίψει την επιλογή των δύο κομμάτων για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο ίδιος ο πρόεδρος επισημαίνει ότι δεν είναι εκείνος, που μπλόκαρε τη διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι για το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επιλεγεί ένα πρόσωπο, που δεν θα στέλνει το μήνυμα ότι η Ιταλία οδεύει προς έξοδο από το ευρώ.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να δώσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών στον Κάρλο Κοταρέλι, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΔΝΤ και σύμβουλο των κυβερνήσεων Λέττα και Ρέντσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Ιταλία: Έκτακτη εισφορά 5 δισ. ευρώ σε τράπεζες και ασφαλιστικές για κοινωνικά μέτρα – Και μειώσεις φόρων ενοικίων

Ο Ερντογάν καταπνίγει την ελευθερία του Τύπου και τρέμει παλλαϊκή εξέγερση

Επιπλέον 500 Ιταλοί αλεξιπτωτιστές στο Μιλάνο για την αντιμετώπιση μπαχαλάκηδων

Απίστευτο: Η Ιταλία κινδυνεύει να ξεμείνει από ζυμαρικά!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr