ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος ο Ραχόι – Αυτός είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Ισπανίας

Τέλος ο Ραχόι – Αυτός είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Ισπανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ περνά η πρωθυπουργία της Ισπανίας, μετά από την υπερψήφιση από το ισπανικό κοινοβούλιο της πρότασης μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι.

Ειδικότερα, υπέρ της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές ψήφισαν 180 βουλευτές, ενώ 169 καταψήφισαν και ένας τήρησε αποχή.

«Θα γράψουμε μία νέα σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας στη χώρα μας» δήλωσε ο Σάντσεθ λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σε σύντομη ομιλία του νωρίτερα στο κοινοβούλιο, ο συντηρητικός Μαριάνο Ραχόι συνεχάρη τον αντίπαλό του, παραδεχόμενος την ήττα του εν όψει της ψηφοφορίας.

«Μπορούμε να υποθέσουμε πως η πρόταση μομφής θα υπερψηφιστεί. Κατά συνέπεια ο Πέδρο Σάντσεθ θα γίνει ο νέος πρόεδρος της κυβέρνησης», είπε.

Ο Σάντσεθ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα και η κυβέρνησή του να διοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση μομφής είχε κατατεθεί την περασμένη Παρασκευή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) μία ημέρα μετά την καταδίκη του Λαϊκού Κόμματος του Ραχόι σε δίκη για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

Ισπανία: Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει κάποιος τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «καταστροφική αίρεση»

Οι ΗΠΑ απειλούν την Ισπανία με αποπομπή από το ΝΑΤΟ – «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών», απαντά η Συμμαχία

Διχασμένη η ΕΕ για την αναστολή της συμφωνίας με το Ισραήλ: Ισπανία και Ιρλανδία πιέζουν για ανάληψη δράσης

Ο στενός φίλος της Τουρκίας Σάντσεθ υπονομεύει την ασφάλεια της ΕΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr