ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

102χρονη επιζήσασα της Μικρασιατικής Καταστροφής θα ρίξει στην «Αγιά Σοφιά» χώμα από τις Χαμένες Πατρίδες (φωτο)

102χρονη επιζήσασα της Μικρασιατικής Καταστροφής θα ρίξει στην «Αγιά Σοφιά» χώμα από τις Χαμένες Πατρίδες (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κίνηση με ιδιαίτερα συναισθηματικό και ιστορικό χαρακτήρα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Επιζήσασα της Μικρασιατικής Καταστροφής θα ρίξει στην «Αγιά Σοφιά» χώμα από τις Χαμένες Πατρίδες.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ δεν θα αποτελεί μόνο το ποδοσφαιρικό «σπίτι» της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα και ένα ορόσημο για όλη την προσφυγιά.

Μια γυναίκα 102 ετών, η κυρία Ευαγγελία Στραβαρίδη, που επέζησε από τη Μικρασιατική καταστροφή και αποτελεί τη ζωντανή ιστορία των δυσκολιών που πέρασαν οι πρόσφυγες μέχρι την εγκατάστασή τους στα πάτρια εδάφη, θα ρίξει χώμα στα θεμέλια της «Αγιά Σοφιάς» από τις Χαμένες Πατρίδες, της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Ποντου, Κωνσταντινουπολης, Βουρλά, Μελί, Αγ Νταγκ Μαντεν, Μουδανίων και άλλων περιοχών. Η εκδήλωση θα γίνει στις 20 Ιουνίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο σύλλογο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτων «Ρίζες Χαλανδρίου» την οποία στήριξε η ΑΕΚ.

Η κυρία Ευαγγελία μαζί με μικρά παιδιά θα στρώσουν το χώμα ενώ θα ακούγεται παραδοσιακή μουσική από συγκρότημα που κρατά ζωντανούς τους ήχους της Καππαδοκίας. Το παρών θα δώσει και αντιπροσωπία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΜΠΑΜ FC & Allwyn ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα ξεχωριστό Charity Game με επίκεντρο το Υπεύθυνο Παιχνίδι

Ο «Μεσικός» Στέφανος Καπίνο στο Allwyn Game Time

Ο Δημήτρης Μωυσιάδης μιλά για τα φαβορί του Παγκοσμίου στο «Out of the Box Stories» του Pamestoixima.gr (βίντεο)

Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Madney φιλοξενούν τον Ανδρέα Σάμαρη στο «Out of the Box Stories» του Pamestoixima.gr

Το Allwyn Game Time στο ρυθμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον Αντώνη Καρπετόπουλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr