ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός που κατασκεύαζε βόμβες για τους Ταλιμπάν καταδικάστηκε σε ισόβια

Βρετανός που κατασκεύαζε βόμβες για τους Ταλιμπάν καταδικάστηκε σε ισόβια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Βρετανός, ο οποίος κατασκεύαζε βόμβες για λογαριασμό των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ενώ σχεδίαζε και επίθεση με μαχαίρι κοντά στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο Χάλιντ Μοχάμεντ Ομάρ Άλι συνελήφθη τον Απρίλιο του 2017 από τις βρετανικές αρχές, καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί τρία μαχαίρια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία , ο Αλί επρόκειτο να σκοτώσει έναν αστυνομικό, έναν στρατιώτη και έναν βουλευτή. Βέβαια, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα μαχαίρια ήταν για την προστασία του.

Πέντε ημέρες πριν τη σύλληψή του, ο καταδικασθείς είχε επισκεφθεί τους υποψήφιους στόχους του, καθώς εντοπίστηκαν τα αποτυπώματά του. Τα ίδια αποτυπώματα είχαν βρεθεί και σε βόμβα, η οποία βρέθηκε στο Αφγανιστάν το 2012.

Το βρετανικό δικαστήριο, ως εκ τούτου, του επέβαλε τρεις ισόβια για την κατασκευή εκρηκτικών βομβών και κάθειρξη 25 ετών για την απόπειρα επίθεσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τα έξυπνα κινητά (smartphones), απειλώντας τους παραβάτες με στρατοδικεία

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν το δίκτυο «φίλων» του 37χρονου τζιχαντιστή της Χαμάς

Αυτός είναι ο 37χρονος «Μ» μέλος της Χαμάς που συνελήφθη στην Κρήτη

Τραγωδία στο Λονδίνο: Μητέρα, πατέρας και ο 9χρονος «βαριά άρρωστος» γιος τους έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση από τον 36ο όροφο πολυτελούς πύργου

Μετωπική σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας: Ο Ίσραελ Κατζ απάντησε στις τουρκικές απειλές για κατάληψη της Ιερουσαλήμ – «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr