ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Δικαιοσύνη, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Σταύρος Κοντονής, Υπουργείο Δικαιοσύνης,


















































Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη
Θάνατος στην Τεχεράνη: Κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας πυραυλικών συστημάτων εξοντώθηκε σε επιδρομή στην κατοικία του
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πρόθεσή του να μην αποσύρει τη διάταξη που αφορά στην μείωση του ελάχιστου χρόνου υπηρεσίας των δικαστών πριν την προαγωγή τους στο βαθμό του αντιπροέδρου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».
O υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε καταρχάς πως η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επεσήμανε επίσης πως της επίμαχης ανακοίνωσης ακολούθησε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία -όπως ανέφερε- σήμερα επιτίθεται στην κυβέρνηση ενώ το 2006 είχε νομοθετήσει τα ίδια για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ερωτηθείς για την αναφορά του πρωθυπουργού στο σημερινό διάγγελμά του στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής, επισήμανε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και κυρίως να δείχνει την ανεξαρτησία της απέναντι στους ισχυρούς».
Ωστόσο, όπως ανέφερε «θα περιμέναμε από τη Δικαιοσύνη όλα αυτά το χρόνια να έπραττε κάτι, για όσα οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και στη χρεοκοπία».
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι όλες οι υποθέσεις θα ελεγχθούν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και ότι αυτό που θέλει ο τόπος και ο λαός είναι η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη.
Πραγματικά η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και κυρίως να δείχνει την ανεξαρτησία της απέναντι στους ισχυρούς.
Οι ισχυροί δεν είναι μόνο η εκτελεστική εξουσία, αλλά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία λυμαίνονταν ατιμώρητα τον τόπο για 30 χρόνια. Θα περιμέναμε από τη Δικαιοσύνη όλα αυτά το χρόνια να έπραττε κάτι, για όσα οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και στη χρεοκοπία».
























































