ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος «προφήτεψε» το τέλος των ΗΠΑ: «Ο θάνατός τους πλησιάζει σύντομα»

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος «προφήτεψε» το τέλος των ΗΠΑ: «Ο θάνατός τους πλησιάζει σύντομα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια δήλωση που ενδέχεται να εντείνει την ήδη σοβαρή κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, επιτέθηκε στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως «ο θάνατός τους πλησιάζει σύντομα».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα τελειώσουν. Η Τουρκία δεν φοβάται τη δύναμη του αμερικανικού δολαρίου» υπογράμμισε σε πλήθος υποστηρικτών του κατά τον εορτασμό του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

«Τα κράτη, όπως οι άνθρωποι, γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν.

»Αμερική, γεννήθηκες, μεγάλωσες, και ο θάνατός σου πλησιάζει» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «τα αποδεικτικά στοιχεία για το θάνατο της Αμερικής περιλαμβάνουν το αποτυχημένο σχέδιο των ΗΠΑ για την υποστήριξη των Κούρδων ανταρτών στη Συρία, καθώς και την αποτυχία του να σταματήσει την Τουρκία να αγοράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας από τη Ρωσία».

«Αυτό το έθνος δεν φοβάται το δολάριο, αυτό το έθνος δεν φοβήθηκε στοίβες από τεθωρακισμένα ή στοίβες από σίδηρο» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «με την ευλογία του Θεού θα το ξεπεράσουμε.

»Αυτή η αύξηση του δολαρίου είναι εντελώς τεχνητή».

Η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Άγκυρα συνεχίζεται, με τις διμερείς σχέσεις να βαδίζουν πλέον σε τεντωμένο σχοινί, με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Independent: Ο Ρούμπιο συζητείται έντονα ότι θα φύγει από την κυβέρνηση Τραμπ για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς κατηγορείται για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων

Τεχεράνη: «Η εκτέλεση του Τραμπ» σε ζωντανή μετάδοση από την ιρανική τηλεόραση

Ο Ελ-Σαγιέντ αποφεύγει να δηλώσει αν θα υποστηρίξει τον Σούμερ για την ηγεσία της πλειοψηφίας στη Γερουσία

Βανς: «Ο λόγος που χάσαμε είναι ο πόλεμος» – Συμφωνεί ο γιος του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr