ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέκκας: Κουνήθηκε ο κορμός της Κεντρικής Ελλάδας από τα 5 Ρίχτερ – Κατολισθήσεις σε δρόμους

Λέκκας: Κουνήθηκε ο κορμός της Κεντρικής Ελλάδας από τα 5 Ρίχτερ – Κατολισθήσεις σε δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή στις 10.12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Η εστία εντοπίζεται την ορεινή περιοχή των Αγράφων, μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων νότια του χωριού Δρακότρυπα, κοντά στο Μουζάκι.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται 34 χλμ νοτιοδυτικά των Τρικάλων σε βάθος 10χλμ και η αισθητότητά του σε μια εμβέλεια από την Κέρκυρα και τους Παξους μέχρι τη Λαμία, και από Κεφαλλονιά μέχρι σχεδόν την Κατερίνη.

«Ουσιαστικά κουνήθηκε ο κορμός της Κεντρικής Ελλάδας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Στην Λάρισα δολοφονήθηκαν 57 αγνές ψυχές

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκοπέλου – Αισθητός και στην Αττική

Ιαπωνία: Φονικός σεισμός – Για «πολλούς νεκρούς» σε εμπορικό κέντρο κάνουν λόγο τα τοπικά Μέσα

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί από τους δίδυμους σεισμούς – Φόβοι για χιλιάδες αγνοουμένους

Βενεζουέλα: Σε 1.450 οι νεκροί από τον σεισμό – 50.000 οι αγνοούμενοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr