ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μετασεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψαν στις 8.28 το πρωί νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Επίκεντρο του σεισμού ήταν η θαλάσσια περιοχή 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Είχε προηγηθεί στις 2.51 π.μ. άλλη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή 31 χλμ. νότια – νοτιοδυτικά του νησιού.
Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ προκάλεσε υλικές ζημιές στο νησί, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μικρής έκτασης κατολισθητικά φαινόμενα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε πως θα υπάρξει «πλούσια μετασεισμική ακολουθία, που θα περιλαμβάνει σεισμούς μικρούς αλλά πιθανότατα και έναν μεγαλύτερο της τάξης των 5,7 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».























































