Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μεγάλος Μουφτής της Βαγδάτης απαγόρευσε στους σουνίτες να συμμετάσχουν σε εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά

Ο Μεγάλος Μουφτής της Βαγδάτης απαγόρευσε στους σουνίτες να συμμετάσχουν σε εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν επιτρέπεται στους σουνίτες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν σε εορτασμούς για το νέο έτος, ανακοίνωσε ο Ιρακινός σουνίτης θρησκευτικός ηγέτης, σεΐχης Άμπντουλ Μάχντι Αλ Σουμαϊνταγιέ, ο οποίος φέρει το αξίωμα του Μεγάλου Μουφτή του Ιράκ.

Σε κήρυγμά του την Παρασκευή σε τέμενος της Βαγδάτης, μετά τις προσευχές, ο Μεγάλος Μουφτής του Ιράκ τόνισε στους πιστούς ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τους στους εορτασμούς για το νέο έτος ή και ακόμα να ευχηθούν σε οποιονδήποτε για το νέο έτος.

«Εάν συμμετάσχετε στους εορτασμούς, σημαίνει ότι πιστεύεται ότι ο Ιησούς είναι γιος του Θεού», είπε.

Οι μουσουλμάνοι τιμούν τον Ιησού ως προφήτη, δεν τον αναγνωρίζουν ως γιο του Θεού.

Ωστόσο, η αναγνώριση του Ιησού ως γιου του Θεού σχετίζεται με τα Χριστούγεννα, δεν έχει καμία σχέση με την Πρωτοχρονιά.

Επέκρινε επίσης και την επίσκεψη «έκπληξη» του Ντόναλντ Τραμπ στους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ, επειδή δεν έδειξε σεβασμό στην ιρακινή κυβέρνηση.

«Γιατί ο Τραμπ ή άλλοι μπορούν να εισέρχονται στο Ιράκ όποτε θέλουν, ενώ εμείς ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να σχηματίσουμε μια νέα κυβέρνηση εξαιτίας των διαφορών μεταξύ σιιτών, σουνιτών και κουρδικών φατριών», είπε ο Μεγάλος Μουφτής της Βαγδάτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δηλώνει πως ο εχθρός «ηττήθηκε» σε γραπτό μήνυμα για το Νορούζ

Νετανιάχου: Βλέπει χερσαίο πόλεμο στο Ιράν ενώ οι βόμβες πέφτουν στην Τεχεράνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr