ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιοί, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Εβραίοι, Ναζί, Νεοναζί, Ολοκαύτωμα Εβραίων, Πολωνία,


















































BBC: Ο κόσμος παρακολουθεί μία επικίνδυνη ισορροπία τρόμου
Το Ιράν αρνείται τις επιθέσεις στα Εμιράτα (ΗΑΕ) - Προειδοποιεί με «συντριπτική απάντηση» σε περίπτωση αντιποίνων
Ρούμπιο: Δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να επιβάλει τον έλεγχο στα Στενά
Παλαιό Φάληρο: Σχολικό με μαθητές ανατράπηκε μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ
Νίκος Δένδιας από τη DEFEA: «Η Κύπρος για εμάς είναι αδελφό κράτος» - «Έδωσα την εντολή» και σε 7 ώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έρευνα για τη συγκέντρωση ακροδεξιών στο Άουσβιτς την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος διεξάγει η πολωνική εισαγγελία, έπειτα από αίτημα των αρχών.
Στη διάθεση της εισαγγελίας βρίσκεται βίντεο της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν με μεγάλες πολωνικές σημαίες περί τα 70 με 100 άτομα.
Ήταν η πρώτη φορά που ακροδεξιοί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την ετήσια τελετή στο Άουσβιτς, η οποία συμπίπτει και με Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Οι ναζί σκότωσαν περίπου ένα εκατομμύριο Εβραίους και 150.000 Πολωνούς (μη Εβραίους) στο Άουσβιτς. Περίπου οι μισοί από τους Εβραίους ωστόσο που σκοτώθηκαν ήταν Πολωνοί.
Στη βασική τελετή χθες Κυριακή συμμετείχαν Εβραίοι επιζώντες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Πολωνίας.
Η διαδήλωση διαμαρτυρίας της ακροδεξιάς ομάδας πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη απόσταση. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να φωνάξουν ότι οι Πολωνοί δεν συμμετείχαν στους διωγμούς των Εβραίων.
«Το εβραϊκό έθνος και το Ισραήλ κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν την ιστορία του πολωνικού έθνους», δήλωσε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς συγκέντρωσης Πιοτρ Ριμπάκ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2015 επειδή έκαψε ομοίωμα Εβραίου. «Οι Πολωνοί πατριώτες δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε.























































