ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λίο Βαράντκαρ, Σουηδία, Τερέζα Μέι,


















































Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο
Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη
Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Το Ιράν δηλώνει έτοιμο για συνεργασία με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τη ναυτιλιακή ασφάλεια στον Κόλπο
Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεν υπάρχουν σχέδια ούτε πίεση για να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν την επιθυμία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.
«Δεν υπάρχουν σχέδια να οργανωθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής για να συζητηθούν αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες ούτε υπάρχει οποιαδήποτε πίεση για να διεξαχθεί μια τέτοια σύνοδος», δήλωσε ο Βαράντκαρ στο κοινοβούλιο.
Εξάλλου στη Στοκχόλμη ο αρμόδιος για την ΕΕ υπουργός της Σουηδίας υπογράμμισε την Τετάρτη πως η συμφωνία της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
«Ήμασταν σαφείς σ’ αυτό εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Χανς Ντάλγκρεν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ.
«Το backstop είναι μέρος της συμφωνίας εξόδου, έτσι είναι σαφές πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν βρίσκεται στα χαρτιά».
Η Μέι ελπίζει να πείσει τις Βρυξέλλες να κάνουν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου αλλαγές στον μηχανισμό ασφαλείας backstop, που έχει στόχο να εμποδίσει την επαναφορά ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.























































