Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φεντερίκα Μογκερίνι: «Συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία – Συγχαρητήρια στους δύο λαούς»

Φεντερίκα Μογκερίνι: «Συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία – Συγχαρητήρια στους δύο λαούς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θετικά αποτιμά η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μοργκερίνι τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που φάνηκε κατά τη δήλωση της λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Χαρακτηρίζοντας την έναρξη της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «καλά νέα», η Φεντερίκα Μοργκερίνι έδωσε συγχαρητήρια σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, και μετέφερε την ικανοποίηση των Βρυξελλών για τη συμφωνία «χάρη στο θάρρος των ηγεσιών αλλά και των λαών των δύο κρατών».

Στα άλλα θέματα της Συνόδου στις Βρυξέλλες θα γίνει συζήτηση για την Ουκρανία, που συμπληρώνεται η 5η επέτειος από τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν όπου που οδήγησαν στην παραίτηση του τότε Προέδρου Γιανουκόβιτς.

«Πολλά έχουν γίνει χάρη στη αποφασιστικότητα της Ουκρανικής πλευράς αλλά και της υποστήριξης της ΕΕ και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία ειδικά φέτος που είναι έτος εκλογών», είπε η Φνετερίκα Μοργκερίνι συμπληρώνοντας πως συνάντησε τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στο Μόναχο και του μετέφερε τη κοινή Ευρωπαϊκή θέση τους, σημειώνοντας όμως πως δεν έχουμε δει πρόοδο από τη πλευρά της.

Συζήτηση θα γίνει και για τη Συρία, όπου η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας θα συναντήσει τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για να συντονίσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή και τέλος να υποστηρίξουν την πολιτική διαδικασία επίλυσης της διαμάχης, αν και η Φεντερίκα Μοργκερίνι σημειώνει πως δεν βλέπει κάτι τέτοιο να είναι άμεσα δυνατό.

Τέλος, θα γίνει διάλογος και για τη κατάσταση στη Βενεζουέλα, χαρακτηρίζοντας τον ως «καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε για να στηρίξουμε ένα ειρηνικό αποτέλεσμα στη κρίση που υπάρχει με Προεδρικές εκλογές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...