ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αργεντινή – Στους δρόμους τα «πράσινα φουλάρια» για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Αργεντινή – Στους δρόμους τα «πράσινα φουλάρια» για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες γυναίκες με πράσινα φουλάρια στα χέρια, σύμβολο του αγώνα τους για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στην Αργεντινή, συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη φορά χθες Τρίτη μπροστά από το κοινοβούλιο στο Μπουένος Άιρες.

«Οι γυναίκες θέλουμε να αποφασίζουμε, η άμβλωση πρέπει να περάσει», φώναζαν οι διαδηλώτριες στους δρόμους του Μπουένος Άιρες στη διάρκεια της πρώτης διαδήλωσης υπέρ της άμβλωσης που πραγματοποιείται φέτος.

Πέρυσι νομοσχέδιο που θα νομιμοποιούσε την άμβλωση απορρίφθηκε από τη Γερουσία, αν και είχε περάσει από το κοινοβούλιο.

Όπως κάθε χρόνο ένα νέο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη χαλάρωση των περιορισμών στην άμβλωση πρόκειται να υποβληθεί στο κοινοβούλιο στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας.

«Σήμερα η άμβλωση έχει αποποινικοποιηθεί κοινωνικά», δήλωσε η Πατρίσια Μπουσταμάντε, 37 ετών, μέλος της «Εκστρατείας για τη νόμιμη, ασφαλή και δωρεάν άμβλωση» που διοργάνωνε την κινητοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαβιέρ Μιλέι: Ο Σάντσεθ θέλει να «εθνικοποιήσει» τους παράνομους μετανάστες για να τον ψηφίσουν

Στη Θεσσαλονίκη με ΤΟΥΡΚΙΚΗ σημαία παρέλασαν οι «αλληλέγγυοι σανδαλάκηδες»

Ιράν: Δημόσια εκτέλεση δύο αντικυβερνητικών διαδηλωτών

Πώς έζησαν οι φίλαθλοι στο Παλαιό Φάληρο την καθηλωτική νίκη της Ισπανίας επί της Αργεντινής (βίντεο) – Μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική εμπειρία με την υποστήριξη του Pamestoixima.gr

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία 1-0 την Αργεντινή στην παράταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr