ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην γαλλική Total «κλειδώνει» το τεμάχιο 7 στην κυπριακή ΑΟΖ

Στην γαλλική Total «κλειδώνει» το τεμάχιο 7 στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην γαλλική εταιρεία Total φαίνεται να «κλειδώνει» η παραχώρηση του «τεμαχίου 7» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραχώρηση του οικοπέδου «κλείδωσε» κατά την πρόσφατη συνάντηση της κυπριακής και της γαλλικής πλευράς στο Παρίσι, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Λευκωσία να προβεί σε ανακοινώσεις επί του θέματος.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, η γαλλική πλευρά προγραμματίζει να προχωρήσει σε έρευνες σε τέσσερα οικόπεδα μέσα στην διετία 2019 και 2020, ενώ παράλληλα αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην διενέργεια πέντε γεωτρήσεων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, τις επόμενες ημέρες από την πλευρά της γαλλικής εταιρείας Total αναμένονται ανακοινώσεις για έναρξη ερευνών στα τεμάχια 2, 3 και 9, ενώ κινήσεις αναμένονται και στο τεμάχιο 7.

Σημειώνεται ότι τα μηνύματα αυτά θεωρούνται για την Λευκωσία άκρως σημαντικά, γιατί είναι και μιας μορφής απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Στο 5,4 % εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Φωτιά σε ενέργεια, μεταφορές, στέγαση, τρόφιμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr