ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Δημοσιογράφοι, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ίμια, Κώστας Σημίτης, Νίκος Χατζηνικολάου,


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει άρθρο του Κώστα Σημίτη, το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» και κάνει λόγο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και την αντιμετώπιση όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο πέλαγος, την Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, δεν άφησε ασχολίαστο το εν λόγω άρθρο και στη ραδιοφωνική του εκπομπή άσκησε δριμεία κριτική στα όσα υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Ο πρωθυπουργός των σκανδάλων και των Ιμίων. Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της διακυβέρνησης του οποίου έζησε η χώρα τα μεγαλύτερα και τα περισσότερα οικονομικά σκάνδαλα.
»Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της διακυβέρνησης του οποίου είδαμε να γκριζάρει η περιοχή των Ιμίων μετά το γνωστό επεισόδιο.
»Ο πρωθυπουργός που ακούσαμε στη Βουλή να ευχαριστεί τους Αμερικανούς μετά το επεισόδιο των Ιμίων, έγραψε χθες άρθρο για να προβλέψει «νέα Ίμια» και να καλέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, να προχωρήσει διάλογο με την Τουρκία και σε μη ευχάριστες λύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηνικολάου.
«Τι προτείνει; Προτείνει να αποδεχτούμε τουρκικές θέσεις για την αιγιαλίτιδα ζώνη και την υφαλοκρηπίδα;
»Προτείνει απώλεια εδάφους; Ποιες είναι οι μη ευχάριστες λύσεις;», αναφέρει σε άλλο σημείο του ραδιοφωνικού του σχολιασμού ο δημοσιογράφος.
Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Σημίτη να βγει ο ίδιος να δώσει διευκρινίσεις, καθώς κάθε ερμηνεία που δίνεται είναι αρκετά αρνητική.
Ο δημοσιογράφος είναι αρκετά δηκτικός καθ’όλη τη διάρκεια του σχολιασμού του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Δεν ντρέπεται αυτός που πρωταγωνίστησε στα Ίμια -εκεί όπου δεν ξέρω αν το θυμάστε, τη σημαία την πήρε ο άνεμος.
»Τα θυμάστε αυτά; Δεν ντρέπεται να προειδοποιεί για νέα Ίμια; Και κατ’εντολή ποίων προειδοποιεί για νέα Ίμια; Αυτός που παραδέχεται στο άρθρο του ότι τον αιφνιδίασαν»…























































