ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έγκλημα Πολέμου, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» - Χάος στη Μέση Ανατολή - Όλοι οι Άραβες μιλάνε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να απαγγελθούν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου εις βάρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία ζήτησε η πρώην εισαγγελέας και ερευνήτρια του ΟΗΕ Κάρλα ντελ Πόντε σε συνέντευξή της σε ελβετική εφημερίδα.
«Το να μπορεί ο Ερντογάν να εισβάλει σε συριακό έδαφος για να καταστρέψει τους Κούρδους είναι απίστευτο», δήλωσε.
«Θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα σε βάρος του και θα πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου.
»Δεν πρέπει να του επιτραπεί να γλιτώσει ανέξοδα απ’ αυτό», δήλωσε σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα Schweiz am Wochenende η Ντελ Πόντε, η οποία είχε ασκήσει διώξεις για εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα και την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Η Ντελ Πόντε, πρώην μέλος της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία, δήλωσε πως με την επέμβασή της η Τουρκία παραβίασε το διεθνές δίκαιο και αναζωπύρωσε τη σύγκρουση στη χώρα αυτή.
Επισημαίνει ακόμη πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι απρόθυμες να αντιπαρατεθούν στην Τουρκία για τις ενέργειές της αφού ο Ερντογάν έχει τους πρόσφυγες σαν διαπραγματευτικό χαρτί και απείλησε να «ανοίξει τις πύλες» για να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.























































