ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλτική Θάλασσα, Εσθονία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λετονία, Λιθουανία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,


















































Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου
Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία θα εναντιωθεί στους σχεδιασμούς του NATO για την ενίσχυση της άμυνας της Πολωνίας και των κρατών της Βαλτικής εάν η Ατλαντική Συμμαχία δεν χαρακτηρίσει τρομοκρατικές τις οργανώσεις με τις οποίες βρίσκεται σε πόλεμο η χώρα του, τόνισε τη Δευτέρα ο ισλαμιστής τύραννος, ενόψει της συνόδου κορυφής του Λονδίνου.
Σε δηλώσεις του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν τόνισε πως η Άγκυρα αναμένει στήριξη άνευ όρων στον αγώνα της εναντίον των τρομοκρατών.
Η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που πολέμησε και νίκησε το Ισλαμικό Κράτος.
Το ΝΑΤΟ θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Πολωνίας ή των χωρών της Βαλτικής, προειδοποίησε από την πλευρά του σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Με την παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στη Ρωσία: αν υπάρξει κάποια επίθεση εναντίον της Πολωνίας ή των χωρών της Βαλτικής, όλη η Συμμαχία θα απαντήσει», επεσήμανε λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.
Το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει έναν κατάλογο με εχθρούς, αλλά θα απαντήσει εφόσον υπάρξει ανάγκη, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολλές εφημερίδες, ανάμεσά τους η πολωνική RZeczpospolita, η γερμανική Suddeutsche Zeitung και η ισπανική El Pais.
Ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι δεν τάσσεται κατά μιας ισχυρότερης αμυντικής συμμαχίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, όμως πρόσθεσε ότι δεν έχει νόημα η Ένωση να προσπαθήσει να αντικαταστήσει το ΝΑΤΟ.
Ο «εκβιασμός» ή χαρακτηρίζετε τους Κούρδους «τρομοκράτες» ή δεν συμφωνώ είναι καθαρά προσχηματικός, αφού ξέρει ότι τουλάχιστον η Γαλλία δεν πρόκειται να υποκύψει, και πίσω από αυτόν κρύβει τον ρόλο του ως πέμπτη φάλαγγα της Ρωσίας.
Ο Ερντογάν υπονομεύει τους αμυντικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για χάρη της Ρωσίας και ο Ντόναλντ Τραμπ, που κάπου πρέπει να τον «κρατάνε», δηλώνει ότι θα ήθελε πολύ να συναντηθεί με τον καλό του σύμμαχο Ερντογάν στο Λονδίνο έστω και εκτός προγράμματος.
Τέτοιοι εξευτελισμοί είναι πρωτόγνωροι στον δυτικό πολιτισμό. Να εξευτελίζονται τα ελεύθερα έθνη της Δύσης από τους τυράννους της στέπας και της ανατολής.























































