ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom να εφοδιάζεται από τον Ιανουάριο με φυσικό αέριο μέσω του νέου, υποθαλάσσιου αγωγού Turkstream που περνά από τον Εύξεινο Πόντο, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
«Ολοκληρώσαμε με την Gazprom την αλλαγή του σημείου εισόδου της διανομής.
»Είναι σωστό για τη Βουλγαρία το σημείο εισόδου να είναι το Στράντια 2», στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούικα Πετκόβα.
Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν 70 εκατομμύρια λέβα (35 εκατ. ευρώ) ετησίως, από τους φόρους διαμετακόμισης που καταβάλλονται στη Ρουμανία, χώρα που γειτονεύει με την Ουκρανία απ’ όπου περνούσε μέχρι τώρα το ρωσικό αέριο.
Η τιμή του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία μπορεί επίσης να μειωθεί κατά 5%.
Ο νέος αγωγός TurkStream, που θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Ιανουαρίου, θα συνδέσει τη Ρωσία με την Τουρκία δια θαλάσσης, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Η Βουλγαρία, που εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, είχε βρεθεί σε αδιέξοδο τον Ιανουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια της ρωσοουκρανικής κρίσης εξαιτίας της οποίας διακόπηκαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Μέσω του Turkstream η Βουλγαρία θα παραλαμβάνει 2,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως.























































