Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίναρος: Αγνοείται τρεις ημέρες η μοναδική κάτοικος του νησιού

Κίναρος: Αγνοείται τρεις ημέρες η μοναδική κάτοικος του νησιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Κίναρος,

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες Πρωτοχρονιά με τη μοναδική κάτοικο του νησιού Κίναρος να μην έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, εδώ και 3 ημέρες.

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της.

Ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε χθες στην Κίναρο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σήμερα ετοιμάζεται νέα αποστολή με Super Puma, που θα μεταφέρει και δυνάμεις για να αποβιβαστούν στο νησί και να ψάξουν.

Στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού.

Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια.

Έχει έκταση 4.577 στρέμματα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου αν και ιστορικά και περιουσιακά ανήκει στην κοινότητα Αιγιάλης Αμοργού.

Η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και την γειτονική της Λέβιθα.

Αποτελεί επίσης σημαντική περιοχή προστασίας πουλιών, καθώς το νησί αποτελεί τόπο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου (Larus audouinii) και του Μαυροπετρίτη (Falco eleonorae).

Στην κορυφή του νησιού έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά κατάλοιπα που μαρτυρούν οικιστική δραστηριότητα.

Πιθανότατα υπήρξε μικρός οικισμός στο νησί κατά την περίοδο της ακμής της Κοινοπολιτείας της Αμοργού (Μινώα, Αρκεσίνη, Αιγιάλη).

Στις 9 Ιανουαρίου 1948 προσαρτήθηκε μαζί με τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα (ΦΕΚ Α 7/1948).

Ενημέρωση 15.47: Εντοπίστηκε!

Έδωσε σημεία ζωής η μοναδική κάτοικος της Κίναρου.

Το πρόβλημα ήταν ότι λόγω της κακοκαιρίας δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν τηλεφωνικά.

Χθες ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε πάνω από το νησί, χωρίς όμως να εντοπίσει κάποιο ίχνος της.

Ελικόπτερο Super Puma θα απογειωθεί από τη Ρόδο για να πάει στην Κίναρο και να μεταφέρει τη γυναίκα σε ασφαλές σημείο, μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ναυάγιο πλοίου της Frontex ανοιχτά του Καστελλορίζου – Τουλάχιστον δυο τραυματίες

Αλέξης Τσίπρας: Ορθώς στείλαμε καράβια και F-16 στην Κύπρο, ορθώς στείλαμε Patriot στην Κάρπαθο

Τρομοκρατημένοι οι τζάμπα μάγκες νεο-οθωμανοί της Άγκυρας – Παραλήρημα Γκιουλέρ για τους Patriot σε ελληνικό νησί

Τουρκική εφημερίδα έπαθε «υστερία» για τους Patriot στην Κάρπαθο! Νευρικοί και φοβιτσιάρηδες Τούρκοι

Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ) – Απάντηση ράπισμα στην αναθεωρητική Τουρκία: «Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr