ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέντσι: Απίθανο να επιτρέπουμε στον Ερντογάν να αποφασίζει για τη Λιβύη

Ρέντσι: Απίθανο να επιτρέπουμε στον Ερντογάν να αποφασίζει για τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα με αποδέκτη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Μιλώντας στο Sea Tourism Summit του Economist στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ο κ. Ρέντσι τόνισε πως «είναι απίθανο να επιτρέπουμε στον Ερντογάν να αποφασίζει τι θα γίνει στη Λιβύη».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει ως απλώς θεατής, για παράδειγμα, μπροστά στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

»Θα πρέπει να αποφασίσει τι ρόλο θα αναλάβει στο σημερινό διεθνές σκηνικό», σημείωσε ευρύτερα ο κ. Ρέντσι.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μόλις η Ευρώπη ξυπνήσει και ξεφύγει από την καθημερινή γραφειοκρατία της, δημιουργώντας ένα νέο όραμα, τότε ο λαϊκισμός θα εξαλειφθεί αμέσως».

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι όλη η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη «ενέργεια» από τη γερμανική οικονομία, η οποία θα πρέπει να αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο περιορίζοντας τον ρόλο των εξαγωγών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Ο Γεραπετρίτης στη δυτ. Λιβύη: Τι συζήτησε με το καθεστώς Ντμπεϊμπά της Τρίπολης

POLITICO: 13 πράγματα που μάθαμε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κύπρο

Λίβανος: Ιταλοί κυανόκρανοι δώρισαν νέο άγαλμα του Ιησού στους Μαρωνίτες Χριστιανούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr