ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να συνεισφέρει για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να συνεισφέρει για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα ευτυχής για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην πρωινή συνάντηση που οργάνωσε ο Ιταλός ομόλογός του Λουίτζι Ντι Μάιο για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, με την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα (conditionalities)» επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να παραστεί στην εκδήλωση των Δωρητών που βοηθούν την Αλβανία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου χρόνου.

Στην εκδήλωση αυτή, όπως έκανε γνωστό, υπενθύμισε ότι κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε την Αλβανία λίγες ώρες μετά το σεισμό και ότι η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει βοήθεια στην Αλβανία και στον αλβανικό λαό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Με Barak MX η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πανέτοιμη να κάνει σκόνη τους Τούρκους εισβολείς

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Κομισιόν: Απαγόρευση της πρόσβασης των παιδιών κάτω των 13 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...