ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ελένη Σουράνη, Ιμπραήμ Καλίν, Μέγαρο Μαξίμου, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Ανεστάλη η απεργία των ταξί - Κανονικά στους δρόμους την Παρασκευή 5/12
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο τελικό στάδιο για την έναρξη των διερευνητικών επαφών, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2016, βρίσκονται Ελλάδα και Τουρκία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Μέρκελ, Γιαν Χέκερ, καθορίστηκε και το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και αφορά στις θαλάσσιες ζώνες, δηλαδή την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την υφαλοκρηπίδα, θέμα που έθετε εξαρχής η Ελλάδα.
Μάλιστα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα είναι πιθανή μια ακόμα επικοινωνία της κ. Σουρανή με τον Καλίν για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών.
Oι εν λόγω επαφές αναμένεται να εκκινήσουν, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθούν οι κυρώσεις της Ε.Ε σε βάρος της Τουρκίας.
Από την πλευρά του πάντως ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει πει τίποτα προς το παρόν για διερευνητικές επαφές, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια τρίτη χώρα ή να έχουν επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης.
























































