ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα γίνει ο σημαντικότερος ενεργειακός παίκτης στην Ευρώπη, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τις σημαντικές επαφές που είχε στο Αζερμπαϊτζάν.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συμφωνία για τον αγωγό TAP Πρωθυπουργός απάντησε ότι “μιλάμε για 3.500 χιλιόμετρα αγωγού τα οποία θα πηγαίνουν από εκεί που βρεθήκαμε και μάλιστα υπογράψαμε το πρώτο αυτό μικρό κομμάτι μέχρι μέσω Ελλάδας και στην Ιταλία. Ώστε από εκεί να πάει το φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τεράστιο έργο, 46 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Έτσι η Ελλάδα από τη μία γίνεται κεντρικός ενεργειακός κόμβος και από την άλλη μαζί με τα δικά της αποθέματα, τα οποία σιγά – σιγά βγάζουμε στην επιφάνεια, θα γίνει πρωταγωνιστής στον τομέα της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη”.
Με τη συμμετοχή της στο Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει το ρόλο της στο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας νωρίτερα στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, που οργάνωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίγιεφ, στο Μπακού.
























































