ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Βίντεο, Ελληνική Επανάσταση του 1821, ΕΡΤ, Ντοκιμαντέρ,


















































Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» - Χάος στη Μέση Ανατολή - Όλοι οι Άραβες μιλάνε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιείται η πρώτη προβολή της ταινίας «”σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!», μια προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στους εορτασμούς των 200 ετών μετά την Ελληνική Επανάσταση.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, παραγωγή της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το οποίο αποτελεί μία ευφάνταστη αφήγηση των δύο αιώνων της νεότερης Ελλάδας.
Η ταινία συνδυάζει αρχειακό υλικό από γκραβούρες, πίνακες, φωτογραφίες και πλάνα εποχής, αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, τραγούδια, κινηματογραφικά έργα και μαρτυρίες.
Προσεγγίζει το θέμα αναδεικνύοντας όχι μόνο στοιχεία της στρατιωτικής ή της πολιτικής ιστορίας μας, αλλά και στοιχεία από τις ενότητες των επιστημών, των τεχνών αλλά και της καθημερινής ζωής.
Στην ουσία, επιχειρεί να δείξει πώς από το «γι αυτά πολεμήσαμε» του στρατηγού Μακρυγιάννη, μέσα από επιτυχίες, δυσκολίες και πισωγυρίσματα, καταλήξαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα: ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος.
Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 19.00 από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ 1 και στη συνέχεια, στις 20.00, θα είναι διαθέσιμη για θέαση μέσω της ιστοσελίδας (https://www.greece2021.gr/25martiou) και των κοινωνικών δικτύων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
Η ταινία θα διατεθεί, επίσης, στις Ελληνικές Πρεσβείες, σε Δήμους, στα τμήματα ελληνικών σπουδών πανεπιστημίων του εξωτερικού, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στις εκδηλώσεις τους, ενώ προσφέρθηκε και στο υπουργείο Παιδείας, για να χρησιμοποιηθεί από τα σχολεία.























































