ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Κιργιστάν (Κιργιζία), Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Κιργιζίας, Ρουσλάν Καζακμπάεφ.
Η συνάντηση με τον Κιργίζιο ΥΠΕΞ, η δεύτερη που είχε ο κ. Δένδιας από την ανάληψη των καθηκόντων του, επικεντρώθηκε καταρχήν στην προοπτική εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, υπό το φως της επετείου 30 χρόνων το 2022 από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία στα πλαίσια του ΟΗΕ (Ελληνική υποψηφιότητα για Συμβούλιο Ασφαλείας), αλλά και οι σχέσεις ΕΕ-Κιργιζίας, όπου η Κιργίζια πλευρά ζήτησε την αρωγή της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ΕΕ-Κιργιζίας.
Επίσης, εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν.
Σημειώνεται ότι στην Κιργιζία λειτουργούσε μέχρι πρότινος μεγάλη Αμερικανική βάση και ότι ο ΥΠΕΞ της Κιργιζίας είχε συμμετάσχει την προηγούμενη ημέρα σε συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών της Κεντρικής Ασίας με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ με αποκλειστικό θέμα το Αφγανιστάν.

























































