ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολωνός πρωθυπουργός: Θα ζητήσω από τον Σολτς να σταματήσει ο Nord Stream 2

Πολωνός πρωθυπουργός: Θα ζητήσω από τον Σολτς να σταματήσει ο Nord Stream 2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ζητήσει από τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς να αντιταχθεί στην εκκίνηση του Nord Stream 2, καθώς η Βαρσοβία προσπαθεί να σταματήσει τον αγωγό αερίου που λέει ότι θα χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία σε βάρος της Ευρώπης.

Η προκάτοχος του Σολτς, η Άνγκελα Μέρκελ, είχε τεταμένες σχέσεις με πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καθώς επέμενε σε ένα σχέδιο που σύμφωνα με τα κράτη αυτά θα αύξανε επικίνδυνα την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Σήμερα, με τη νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο και τις περιφερειακές εντάσεις να αυξάνονται, η Βαρσοβία ελπίζει ότι η Γερμανία θα αλλάξει τακτική.

«Θα ζητήσω από τον καγκελάριο Σολτς να μην υποχωρήσει στην πίεση από την Ρωσία και να μην επιτρέψει ο Nord Stream 2 να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Ουκρανίας, ως εργαλείο εκβιασμού έναντι της Πολωνίας, ως εργαλείου εκβιασμού έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρώμη.

Η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita ανέφερε σήμερα ότι ο Σολτς θα επισκεφθεί τη Βαρσοβία την Κυριακή.

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Φωτιά σε δύο τάνκερ και ένα ρυμουλκό στα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Γαλλία και Γερμανία δεν περιμένουν αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής μετά τη νίκη των Δημοκρατικών

Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo για το καλώδιο

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr