ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπέπε Γκρίλο: Μαζεύει υπογραφές για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

Μπέπε Γκρίλο: Μαζεύει υπογραφές για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μπέπε Γκρίλο, ανακοίνωσε ότι αρχίζει άμεσα τη συλλογή υπογραφών για να ζητήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γκρίλο η συλλογή υπογραφών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ «η έξοδος από το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο, τόσο για την Ιταλία όσο και για την Γερμανία, η οικονομία της οποίας γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική».

Ωστόσο, στο αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, σειρά Ιταλών συνταγματολόγων έχει υπογραμμίσει, εδώ και καιρό, ότι η νομοθεσία της χώρας δεν επιτρέπει την πραγματοποίησή του.

Και ενώ ο Μπέπε Γκρίλο λέει αυτά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων στη Βουλή και στη Γερουσία έκαναν γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγκαταλείψουν οριστικά τα βουλευτικά έδρανα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης

Τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου! Αυτονομιστές απευθύνουν τρομακτική προειδοποίηση, ενώ το Σιν Φέιν πανηγυρίζει για την παρέμβαση Τραμπ

Ηνωμένο Βασίλειο: Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία ζητούν από το Λονδίνο δημοψηφίσματα και αυτοδιάθεση

Ο Τραμπ επιθυμεί και προβλέπει μία ενωμένη Ιρλανδία – Η αντίδραση του Λονδίνου

Νίκος Δένδιας: Θα καταστήσουμε τις ιταλικές φρεγάτες FREMM πανίσχυρες – «Μαζί με τις FDI, μαζί με τις ΜΕΚΟ θα είναι ο πυρήνας ισχύος του ελληνικού Στόλου στη νέα εποχή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr