ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κεγκέρογλου, Γερμανία, Ελληνικά Νησιά, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νησιά Αιγαίου, Όλαφ Σολτς, Ουκρανία, ΠΑΣΟΚ,


















































Παλαιό Φάληρο: Σχολικό με μαθητές ανατράπηκε μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ
Washington Post: Το Ιράν χτύπησε πολύ περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ από ό,τι έχει αναφερθεί
Σοκαριστικό βίντεο με εξαγριωμένο ελέφαντα που σκοτώνει 75χρονο Αμερικανό εκατομμυριούχο
Νέο «χτύπημα» Καραμανλή: Σκανδαλώδης και πελατειακή η διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων
Οικ. Πατριάρχης και Αλέξης Τσίπρας: Εκκλησία και Αριστερά με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες - Η Ελλάδα κράτος-πυλώνας της περιφερειακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο θέμα της παραχώρησης των BMP-1 στην Ουκρανία και στην επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, αναφέρονται με κοινή τους δήλωση ο Βασίλης Κεγκέρογλου υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Άμυνας και ο Θωμάς Χατζηδημητρίου, γραμματέας του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Συγκεκριμένα τονίζουν τα εξής:
«Μετά τη σημερινή δήλωση του Πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο, ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, που αντικαθιστούν τα BMP-1 που παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία, θα προωθηθούν σε μονάδες του Έβρου και όχι στα νησιά του Αν. Αιγαίου, αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από την προ μηνών δήλωση της κυβέρνησης ότι “η απομάκρυνση των BMP-1 από τα νησιά του Αν. Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την άμεση αντικατάστασή τους από τα νεοαποκτηθέντα γερμανικά Marder”.
»Ανεξάρτητα από την επιχειρησιακή αξιοποίηση των τεθωρακισμένων Marder στο πεδίο του Έβρου, με την προϋπόθεση βέβαια του κατάλληλου εξοπλισμού τους και της σχετικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους, το κενό που δημιουργείται στην ισχύ πυρός στα νησιά του Αν. Αιγαίου είναι υπαρκτό, ακόμη και με την τοποθέτηση άλλων εκ των υπαρχόντων τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς.
»Αυτό το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με την εκεί τοποθέτηση τεθωρακισμένων αντίστοιχης ή καλύτερης ισχύος πυρός των BMP-1».
























































