ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Η Μελόνι θέλει να την αποκαλούν «Ο Ιταλός πρωθυπουργός», με αρσενικό άρθρο

Ιταλία: Η Μελόνι θέλει να την αποκαλούν «Ο Ιταλός πρωθυπουργός», με αρσενικό άρθρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι,

Σε γραπτή του οδηγία προς τα διάφορα υπουργεία, ο νέος γενικός γραμματέας της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης, Κάρλο Ντεοντάτο, υπογράμμισε ότι στα επίσημα έγγραφα η Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να αποκαλείται, στο εξής, «ο κύριος πρωθυπουργός».

Η σύσταση αυτή προκάλεσε έκπληξη και ποικίλα σχόλια στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα μέρος των αναλυτών υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για «fake news».

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, το γραφείο τύπου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έστειλε ανακοινώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά στον «πρωθυπουργό Μελόνι».

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο των δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε ανακοίνωσή του, κατέστησε σαφές ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει, με απόλυτη ελευθερία, να συνεχίσει να επιλέγει αν θέλει να αναφέρεται στην Μελόνι ως «την πρωθυπουργό» ή «τον πρωθυπουργό» της Ιταλίας.

Τελικά, ο Ντεοντάτο αποσαφήνισε ότι η επιθυμία της Μελόνι είναι να την αποκαλούν: «ο Ιταλός πρωθυπουργός» και όχι όπως θα προέβλεπε το πρωτόκολλο «ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης

Νίκος Δένδιας: Θα καταστήσουμε τις ιταλικές φρεγάτες FREMM πανίσχυρες – «Μαζί με τις FDI, μαζί με τις ΜΕΚΟ θα είναι ο πυρήνας ισχύος του ελληνικού Στόλου στη νέα εποχή»

Ο Νίκος Δένδιας στη Ρώμη για τις φρεγάτες FREMM και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας

Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini – Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr