ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης θέλει να στείλει τους ελληνικούς S-300 στην Ουκρανία, λέει η Ρωσία και απειλεί

Ο Μητσοτάκης θέλει να στείλει τους ελληνικούς S-300 στην Ουκρανία, λέει η Ρωσία και απειλεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Προκλητικά χαρακτήρισε τα σχέδια της Ελλάδας να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο θα καταστραφεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στην Κριμαία Γκεόργκι Μουράτοφ, ο οποίος προειδοποίησε τη χώρα μας να μην μεταφέρει ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα ήταν «παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία».

Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, ο ίδιος δήλωσε:

«Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, όπως η ελληνική κοινή γνώμη τονίζει ήδη ηχηρά».

Ο Ρώσος πρεσβευτής υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Ρωσία προμήθευσε με αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300 την Κύπρο στα τέλη του περασμένου αιώνα.

«Ως Ρώσος πρέσβης τότε στην Κύπρο, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, γιατί είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα αναγνώρισης “φίλου-εχθρού”» είπε.

«Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα» πρόσθεσε.

Το πρακτορείο RIA σημείωσε ότι από τη δεκαετία του 1990, η Ελλάδα χρησιμοποιεί ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 (S-300PMU-1) και Tor-M1, στρατιωτικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων «Osa-AKM» (ταξινόμηση ΝΑΤΟ SA-8 Gecko «Gecko»), αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα «Kornet-E» και «Fagot», αμφίβια αεροσκάφη «Zubr» και τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού.

Με πληροφορίες από Euroactiv.com και radiosputnik

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

OPUS NOVUM: Η κατάρρευση της «ρωσικής πίστης», η «πολιτική θρησκεία», ο «νέος αθεϊσμός», η «μετακοσμική θρησκευτικότητα» και ο Θεός πέρα από δόγματα

Συντριβή ουκρανικού μαχητικού MiG-29 στην Οδησσό

Βουλγαρία: Ουκρανικό drone εξερράγη κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου

Η Ρωσία έπληξε πλοία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία σε Οδησσό και Μικολάιφ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...