ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Αίγυπτος καταγγέλει την Τουρκία πίσω από το χτύπημα στο Σινά

Γιατί η Αίγυπτος καταγγέλει την Τουρκία πίσω από το χτύπημα στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με διάγγελμά του προς τον λαό της Αιγύπτου ο Πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι τόνισε πως η Αίγυπτος αποτελεί στόχο «συνωμοσίας» από το εξωτερικό και αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από τους τζιχαντιστές.

Αφορμή ήταν η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη χερσόνησο του Σινά, όπου οι τζιχαντιστές που έχουν άμεση σχέση με το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησαν 33 στρατιώτες.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι απέδωσε τις επιθέσεις σε «δυνάμεις από το εξωτερικό», κάνοντας λόγο για «επιχείρηση που χρηματοδοτήθηκε από έξω».

Αυτή την φορά δεν είπε το όνομα Τουρκία, αλλά όλοι οι διπλωματικοί παρατηρητές γνωρίζουν ότι το είπε για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Το είχε πει εξάλλου από το βήμα της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ πριν από ένα μήνα, στις 25 Σεπτεμβρίου είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι στηρίζει την τρομοκρατία και προσπαθεί να προκαλέσει χάος στη Μέση Ανατολή.

Ο Ερντογάν επίσης από το βήμα τον είχε κατηγορήσει ότι πραξικοπηματικά έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων για να του απαντήσει ο Σίσι ότι «Δεν είναι παράξενο ότι τέτοια ψεύδη προέρχονται από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος επιδιώκει να προκαλέσει χάος, να σπείρει τη διχόνοια στη Μέση Ανατολή προσφέροντας πολιτική και οικονομική υποστήριξη και καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ώστε να βλαφτούν τα συμφέροντα των λαών της περιοχής για την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου και την αναβίωση ψευδαισθήσεων του παρελθόντος».

Η χερσόνησος Σινά είναι το plan B της Τουρκίας κατά του Ισραήλ.

Το plan A ήταν η Γάζα.

Η Γάζα και το Σινά σπάνε την ενιαία ΑΟΖ Ισραήλ, Κύπρου, Αιγύπτου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ήταν πολύ χαρούμενος ένα αυτόνομο Σινά να διεκδικεί να σπάσει την ενιαία αυτή ΑΟΖ.

Ο Ρετζέπ τγίπ Ερτνογάν θα χαιρόταν πολύ ένα αυτόνομο Σινά να περιορίζει τον εγωπολιτικό ρόλο της Αιγύπτου του αλ Σίσι που πλήγωσε τους αγαπημένους του Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Και για αυτό ήταν πολύ θετική η άμεση στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου που βγήκε από νωρίς να στηρίξει την Αίγυπτο στην μάχη κατά της τρομοκρατίας και της… Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα – Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr