Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία θέλει μία «καλύτερη σχέση» Ελλάδας-Τουρκίας και θα «φροντίσει» γι’ αυτό

Η Γερμανία θέλει μία «καλύτερη σχέση» Ελλάδας-Τουρκίας και θα «φροντίσει» γι’ αυτό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έχουν όντως την προοπτική να καταστήσουν εφικτή μία καλύτερη σχέση» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματά του από τις συναντήσεις που είχε με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο κ. Σολτς τόνισε ότι η κυβέρνησή του αισθάνεται υποχρεωμένη «να φροντίσει για τις καλές σχέσεις των εμπλεκομένων στο Αιγαίο».

«Μου είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσφέρουμε τη συνεισφορά μας ώστε οι σχέσεις π.χ. μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε., μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας να εξελιχθούν καλά», δήλωσε ο κ. Σολτς στο πλαίσιο της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης του καγκελάριου και επεσήμανε ότι «αυτό ισχύει, βεβαίως, για τις σχέσεις που έχουμε με την Ελλάδα, είμαστε και οι δύο μέλη της Ε.Ε. και έχουμε πολλές κοινές προοπτικές και απόψεις και για αυτό οι συνομιλίες μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό εδώ και χρόνια είναι πολύ φιλικές, το οποίο θεωρώ σημαντικό».

«Αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για καλές σχέσεις των εμπλεκομένων στο Αιγαίο και σε αυτό είμαστε κατ’ επανάληψη εταίροι και αυτό θα είμαστε. Εγώ απέκτησα αυτήν την εντύπωση, ότι και οι δύο επικεφαλής κυβερνήσεων έχουν, όντως, την προοπτική να καταστήσουν εφικτή μία καλύτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και αυτό θα είναι καλό», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Γερμανός υπ. Εσωτερικών: Η Ελλάδα παίρνει πίσω παράτυπους μετανάστες από τη Γερμανία

Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...